Fixa retrostilen hemma

Retro är något som aldrig riktigt går ur modet. Faktum är för varje årtionde som går är det mer i historien som kan klassas som retro. Här tänkte vi ge några allmänna tips på hur du kan fixa retrostilen i ditt hem. 

Fokusera på ett årtionde

Att få rätt fokus och en röd tråd genom inredningen är något som alltid hjälper till att sälja en inredningsstil i hemmet. Retro är ju som bekant inte en enda stil utan ett samlingsnamn för stilar från förr. Många gånger förknippar vi vissa färger, former och liknande med specifika årtionden. Och detta är också en bra plats att börja. Titta runt efter inspiration på inredning från förr och se vad du mest fastnar vid.

Du kan blanda gammalt med nytt

Bara för att du vill få in lite retrokänsla i ditt hem betyder inte att var enda pinal måste överensstämma med den stilen. Det går alldeles utmärkt att blanda både gammalt och nytt, så länge du tacklar denna utmaning rätt. Stilen du vill fokusera på bör helst står för runt 80 % av all inredning medan den andra stilen utgör de resterande 20 %. Det känns faktiskt mer balanserad än om du skulle blanda dem 50/50. Men självfallet finns det mycket nyproducerat som också görs i äldre stil.

Välj rätt färger

Även ett fåtal möbler och inredningsdetaljer kan skapa en härlig retrokänsla om du bara ser till att komplettera de med lämpliga färger. Om du bara tittar runt kan du säkert se några färgval återkomma om och om igen i den stil du försöker efterlikna. Men var alltid uppmärksam på designen i dessa fall och välj kanske hellre något med en lite mer neutral utformning så färgen i sig kan få större utrymme.