Hur använder du väggytan hemma?

Väggytan är något du bör ta till vara på lika mycket som golvytan. Det finns mycket du kan åstadkomma med väggytan när det kommer till inredningen, stilen och känslan i ett rum. Så länge du har koll på vilka alternativ du har framför dig och vad som är det bästa valet för varje rum.

Identifiera behovet

Olika rum har olika behov och det är upp till dig att ta reda på vad ett rum behöver som mest för att få en balanserad inredning. I ett mindre rum behöver du exempelvis ofta tänka på hur du ska balansera förvaringen med resten av inredningen utan att rummet börja kännas för litet. Och genom att då använda väggen i större utsträckning för olika sorters förvaring kan vara ett mycket bra ställe att börja.

Sätt stilen

Väggen är också en perfekt yta när det kommer till att verkligen sälja in stilen i ett rum. Detta beror på den enkla faktor att det du sätter upp på eller ställer upp mot väggen kommer att vara i ögonhöjd många gånger. Häng till exempel upp lite vacker väggkonst som passar din stil så har du redan kommit långt på vägen mot en bättre inredning.

Använd belysningen

Belysningen är också något du bör överväga att få upp på väggen på ett eller annat sätt. Ett par snygga vägglampor kan till exempel vara väldigt passande. Men du kan även satsa på att sätta upp en eller annan spotlight i taket som hjälper till att lyfta fram en vacker tavla du satt upp på väggen.