Nystart hemma med fotovägg

hänger upp tavla Heminredning är det nya svarta. Idag lägger vi allt mer tid och energi på våra hem, för att skapa en snygg och välkomnande miljö att trivas i.

Steg ett

Steg ett i detta är att bestämma sig för vilken grundstil du vill utgå ifrån, så att du får en känsla av helhet. Det inkluderar bland annat val av färger och möbler, men även material för både väggar, tak och golv. Den skandinaviska designinriktningen är ett exempel, som utmärks av bland annat naturmaterial, naturliga färger och stilren formgivning av hög kvalitet. Men någon annan kanske föredrar mer färg, och exotiska influenser från mönster och accessoarer.

Dekorera uppåt väggarna

När du väl har hittat din stil för inredningen kan du med relativt små medel skapa en personlig touch, och variera dig över tid. En fin detalj som du skapar själv är att bygga upp en fotovägg på en av dina tomma väggar. Detta ser vi flitigt i inredningsmagasinen och hemma hos-reportage hos både inredare, designers och kändisar. Det fina med en fotovägg är att den kan gestaltas på oändligt många olika sätt. Det enda du behöver är bilder, ramar och hjälp att hålla upp dem. Nya planscher och foton kan du köpa hos flera onlinebutiker.

Vad inkludera?

Det bästa resultatet med din fotovägg får du ofta om du inkluderar en blandning av nyinköpta och gamla bilder, fotografier, teckningar, akvareller och målningar, men som ändå knyts ihop av din personliga smak. En del av detta kan du hitta på auktion och loppmarknad, eller i vintagebutiker, inte minst när det gäller historiska ramar. Bryt av med något lite stramare, modernt verk och lägg till en färgklick till den svartvitgråa paletten. Ett annat tips som ser proffsigt och kreativt ut är att låta en eller flera av tavlorna stå nonchalant lutade mot väggen, som om du vore mitt i projektet. Trots att det egentligen är klart.