Rätt stämning i rummet

När du inreder ett rum vill du skapa en viss sorts stämning. Det är svårt att fång en stämning och du kan behöva testa dig fram med färg och stil. Men det finns några generella tips du kan använda för att hitta ditt sätt att inreda. 

Färger

Ta fram dina favoritfärger, det du skulle vilja se i rummet. Sedan kan du fundera på vilken stämning du vill uppnå. Om du har valt blå som favoritfärg men söker en lantlig känsla kan du ta blåfärgen och göra den ljusare för att passa bättre. I ett mysigt sovrum kan du tona ned det blåa och göra kulören mörkare. En mattare färg ger mer djup medan en glansig färg skapar rymd och ljus.

Ljus

Ljussättningen är helt klart en viktig del och här kan du experimentera dig fram. Taklampor behövs sällan men ger så klart bra allmänbelysning, ännu bättre om den går att dimra. Fönsterlampor och golvlampor ger bra mysbelysning och med spotlights kan du belysa vissa punkter som du vill framhäva. En vacker fåtölj, en tavla eller din välsorterade bokhylla. Det som är bra med belysning är att du kan nästan inte få för många lampor, du kan bara välja och vraka bland vilka du vill tända och inte.