Spara utrymme i inredningen

Inredningen är inte alltid så enkelt. Men bland de utmaningar man kan stöta på kanske brist på utrymme är en av de vanligaste. Som tur är finns det ofta sätt att tackla dessa utmaningar och fortfarande få ett resultat man kan vara riktigt nöjd med.

Tänk mindre på golvet och mer väggen

Ett klassiskt misstag när det kommer till inredningen av mindre ytor är att fortfarande försöka trycka in allt på golvytan. Detta är ytan som bör reserveras för de riktigt funktionella möblerna, som sängen i sovrummet och soffan i vardagsrummet. Utöver detta är det klokt att sätta upp mer på väggen.

Förvaring upp till taket maximerar utrymmet

Och medan vi ändå talar om höjden är det värt att satsa på mer höjd när det kommer till förvaringen i ett rum. Bokhyllor och garderober kan platsbyggas för att nå hela vägen upp till taket och därmed ge plats för mycket mer på samma golvyta. Passa bara på att investera i en eller annan liten trappstege så allt där uppe fortfarande är snabbt och enkelt att komma åt.

Satsa mer på smartare designade möbler

Möbeldesignen kommer också vara en faktor man vill titta mer noga på. En design många säkert redan är bekant med är några praktiska sidobord i olika storlekar där de mindre kan placeras under de större kan låta en ha gott om bordsyta när man behöver de för relativt liten golvyta offrad. Andra exempel är möbler som även inkluderar förvaring under sitsen eller liknande. Det finns även bord som kan fällas upp mot väggen när de inte används. Titta man bara runt lite så är det uppenbart att det finns en mängd olika snygga lösningar att använda sig av.