Tips till vardagsrummet

Vardagsrummet är alltid värt att lägga ned lite extra tid och energi på. Och medan det perfekta vardagsrummet kan skilja sig stort från person till person finns det en del hel tips som kan vara värt att veta när man tacklar inredningen. Här följer några av våra tips för vardagsrumsinredningen.

Utsmycka soffan med filtar och kuddar

Soffan är ofta den mest centrala och mest använda möbeln i vardagsrummet. Att ge den lite extra dekoration kommer inte bara vara snyggt utan även öka mysfaktorn.Satsa gärna på lite mer lyxiga varianter som är både snygg och mjuk. Det är aldrig något man kommer att ångra.

Dimmers gör belysningen mer flexibel

Mysfaktorn är också beroende av belysningen och det absolut enklaste sättet att ändra stämningen här är genom att sätta in belysning med dimmers. Se åtminstone till att takbelysningen har denna funktion, men välj gärna även saker som golv- och bordslampor med denna funktion. Då slipper man välja mellan bara tända och släckta lampor hela tiden.

Växter gör rummet mer levande

De flesta rum blir bättre med lite grönska här och där, och vardagsrummet är minsann inte ett undantag. Då vardagsrummet normalt sett är det största rum vi har kan man många gånger välja några stycken större växter än att förlita sig på mindre krukväxter som man många gånger gör i andra rum.

Dubbla gardiner är ett smart val

Gardinerna i vardagsrummet är ett viktigt val även de. Ett tips är att välja ett system där man kan ha två uppsättningar gardiner på en och samma gång. På så sätt kan man ha både ett par ljusa luftiga gardiner som släpper igenom rikligt med ljus och ett par mörkläggningsgardiner för stunder när man hellre stänger ute ljuset.