Vanliga missar vi gör i inredningen

Många av oss har säkert gjort ett eller annat inredningsval vi sedan ångrat. Ärliga misstag händer hela tiden, men ju fler man är medveten om desto bättre kan man undvika dem i framtiden. Här tittar vi på några vanliga missar vi gör när vi inreder våra rum.

Otillräcklig belysning

För få ljuspunkter i ett rum är kanske ett av de vanligaste inredningsmissarna. Ett normalstort rum kan behöva allt från 5-10 ljuspunkter beroende på utformningen och möblemanget. Men bara genom att läsa lite mer om grundläggande ljussättning kan man ofta undvika detta misstag.

Övermöblering

Det är lätt hänt att man ställer in en eller ett par möbler för mycket i ett rum. Kanske för att rummet inte är så stort eller för att man vill att rummet ska fylla mer än en funktion. Övermöblering gör att rummet känns mindre och stökigare.

För liten matta

Mattan fyller en viktig funktion i många av hemmets rum. Men när man lägger in en för liten matta drar man ofta ned helhetsintrycket av rummet. Denna effekt är speciellt tydlig i stora rum där mattan nästan känns som den försvinner helt i inredningen.

Möblera allt efter väggen

Att ställa upp allt mot väggen är också något som lätt kan hända. Det är den enklaste lösningen i de flesta fall, men sällan den snyggaste. Försök att dra ut några möbler åtminstone en liten bit från väggen och se vilken skillnad det kan göra.